Tytuł: SUMOWA PASJA - Forum sumowe - Forum wędkarskie o sumach :: Nasze wędzonki

Dodane przez Robert dnia 24.12.2013 08:06
#8

Beno jak zapewne wiesz ,człowiek cale życie sie uczy a i tak niedoinformowany umieraI
Pachwina czyli tłusty kawałek tuszy wieprzowej z
okolic pachwin i brzucha
Pachwina wędzona
www.blazowiak.ebiznes.fm/tiny_mce/uploaded/pachwina_wedzona.jpg



przepis inny niż wedzenie

Pachwina wieprzowa z nadzieniem z mięsa
1kg wieprzowej pachwiny
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 filiżanka mleka
Nadzienie:
25 dag siekanego wieprzowego mięsa
12,5 dag siekanej polędwicy
1 jajo
1 bułka
1 cebula
natka pietruszki
pieprz
sól
Naciąć kieszeń w pachwinie i nanacinac grubą skórę na słoninie, usunąć
cienką warstwę tłuszczu, w ten sposob uzyska sie miejsce na nadzienie
Nadzienie: siekane mięso wymieszać z jajem, namoczoną bułka, posiekaną
cebulą i natką, doprawić solą i pieprzem
Nadzieniem napełnić kieszeń i zaszyć
Usunięty tłuszcz pokroić w kostkę , roztopić i na nim ze wszystkich stron
obsmażyć mięso.
Podlać wodą i piec w piekarniku w umiarkowanej temperaturze min. 90 stopni
Sos z pieczenia rozcieńczyć małą ilością wody i zagęścić mąką ziemniaczaną
rozprowadzoną w mleku
Podawać z ziemniakami z wody. Pieczeń jest również bardzo smaczna na zimno

Edytowane przez Robert dnia 24.12.2013 08:15