Dodane przez Radek Uscinski dnia 25.06.2022 10:25
#29
stan2010 napisał(a
Może chwila zastanowienia ??? Nieopłacalna hodowla, bo czarny nie łyka byle czego, hormonów, witamin do pędzenia, a jest smaczniejszy od 'handlowych', tak, jak 'kura z podwórka'. Sens umknął ????
Wpadnij do mnie do Wieliszewa to dam Ci trochę czarnego indyka i kur z podwórka
Jagnięcinę też znajdę i to wszystko ze swojej zagrody, ewentualnie teścia
Ja miałem tego pecha, że jako małolat bardzo lubiłem oprawiać świnie, cielaki, jagniaki czy drób(aby mi tylko ktoś je położył)Np. te białe indyki mięsne biliśmy w 3 osoby a i tak nami rzucały(waga do 30 kg) i dlatego ojciec przeszedł na te czarne. Za jednym razem potrafiłem oprawić 30 sztuk drobiu i mam setki oprawionych kurczaków, gęsi, kaczek, indyków, perliczek i to na własny użytek i czy mi sens umknął? Być może
Edytowane przez Radek Uscinski dnia 01.01.1970 01:00