Tytuł: SUMOWA PASJA - Forum sumowe - Forum wędkarskie o sumach :: Żółciak siarkowy.
Dodane przez Semi dnia 14.09.2018 17:38
#1
Od dawna się do tego grzyba przymierzałem, dziś go wypatrzyłem w pracy na pobliskim dębie więc polazłem i wyciąłem z kilogram owocników.
Znalazłem w sieci przepis na kotlety mielone z tego grzyba i je zrobiłem na obiad. Zjadłem z ziemniakami i sałatką z pomidorów. Są zajebiste.
Dodane przez Longin Bojanowski dnia 14.09.2018 21:12
#2
Ciekawy grzybek i ciekawe czy jutro się odezwiesz
Dodane przez Semi dnia 14.09.2018 21:29
#3
Spoko Loniu, o 16.00 zjadłem to by już coś się działo.
Dodane przez jachu67 dnia 14.09.2018 21:46
#4
Semi : a jak tam halucynacje ?
Są ?
Dodane przez Semi dnia 14.09.2018 21:53
#5
Jachu, nic się cholera nie dzieje, zero odlotów niestety.
Dodane przez Slawomir Tabor dnia 14.09.2018 22:24
#6
Po tym co przechodzi na poligonie Semi to ten grzybek to pikuś .
Jadalne są tylko młode owocniki po odpowiednim przygotowaniu. Polega ono na płukaniu, obgotowaniu i odlaniu wody. Dopiero tak przygotowane grzyby można dalej przetwarzać smażyć.
Surowe owocniki są trujące
, starsze są niejadalne nawet po obróbce termicznej.
Dodane przez Radzio Kielbasa dnia 16.09.2018 18:57
#7
Panowie, jest ryzyko jest zabawa
Dodane przez Slawomir Tabor dnia 16.09.2018 19:51
#8
Znajomy żre na surowo posolone pieczarki ja spróbowałem raz i oparłem się o okulistę .
Dalej srałem niż widziałem .
.
Dodane przez Zweitakter dnia 18.09.2018 00:01
#9
Jadłem niedawno tylko zrobiłem z nich "flaki" w zeszłym roku "gulasz" mnielonych spróbuje za rok
Dodane przez km73 dnia 18.09.2018 10:18
#10
Szamany na Portalu.
Dodane przez Jacek Bartnik dnia 18.09.2018 21:13
#11
Slawomir Tabor napisał(a
Znajomy żre na surowo posolone pieczarki ja spróbowałem raz i oparłem się o okulistę .
Dalej srałem niż widziałem .
.
Ja też takie jem, tylko skropione dodatkowo cytryną.U mnie w domu nie jadało się tego typu potraw ,a u Ani odwrotnie.
Dodane przez Zweitakter dnia 18.09.2018 23:02
#12
Semi, zapodaj bardzo uprzejmnie proszę recepis skoro sprawdzony
Dodane przez Semi dnia 19.09.2018 20:15
#13
A proszę bardzo:
https://www.mojem...owego.html
Ja zmodyfikowałem przepis trochę, nie miałem wszystkiego z przepisu, nie dodałem tymianku i oregano, za to dodałem dwa duże ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę.
Edytowane przez Semi dnia 01.01.1970 01:00