Fora partnerskie
Ostatnio dodane fotki
Nasz Banner
Translate
Logowanie
Aktualnie online
NASZ FANPAGE
Zobacz temat
Golota |
Dodany dnia 28.07.2023 18:29
|
![]() Początkujący ![]() Miejscowość: Postów: 3 Data rejestracji: 26.06.2023 |
Witam, mam pytanie czy wędka do Spooda nada się do łowienia suma w rzece z brzegu z rzutu? Nie dysponuje i raczej nie będę łowił z łodzi i potrzebuję wędkę na sumy z rzutu. |
|
|
lumpex |
Dodany dnia 28.07.2023 19:14
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Postów: 41 Data rejestracji: 20.12.2020 |
Na sumy gdzieś do 150cm wystarczy |
|
|
Golota |
Dodany dnia 28.07.2023 20:15
|
![]() Początkujący ![]() Miejscowość: Postów: 3 Data rejestracji: 26.06.2023 |
o większych raczej nie ma mowy bez łódki. Po prostu interesuje mnie zdanie kolegów po fachu. |
|
|
Arek01 |
Dodany dnia 30.07.2023 11:26
|
![]() Początkujący ![]() Miejscowość: pod Warszawą Postów: 4 Data rejestracji: 22.07.2023 |
Spod Rod to są bardzo dobre kije do łowienia z rzutu w rzekach. Łowiłem spodami od kiedy tylko pojawiły się na rynku i mam je do dziś. Dopiero w tym sezonie przerzuciłem się na kije sumowe i mam już jakieś tam porównanie. Należy podkreślić, że nie każdy kij typu spod będzie dobry do takiego wędkowania. Większość z nich ma akcję szczytową, coś jak kij od szczotki i takich nie polecam. Ni tym rzucać, ni holować. Najlepiej sprawdzały mi się kijki o akcji progresywnej i parabolicznej. Fajne do holu i nie zrywają przynęt podczas rzutu. Spody są kijami typowo rzutowymi i żadna nawet najlepsza sumówka nie ma z nimi szans jeśli chodzi o odległość. Ale tylko przy lekkich zestawach, tak mniej więcej do 250gram. Natomiast kiedy trzeba użyć cięższych zestawów lub zarzucić żywca to moim zdaniem tylko konkretny kij sumowy. Konkretny w sensie, że czasem nawet 1kg wyrzutu może się przydać. |
|
Przejdź do forum: |