Fora partnerskie
Ostatnio dodane fotki
Nasz Banner
Translate
Logowanie
Aktualnie online
NASZ FANPAGE
Zobacz temat
stan2010 |
Dodany dnia 04.09.2022 18:59
|
pasjonat Miejscowość: Warszawa (Gdańsk) Postów: 248 Data rejestracji: 18.01.2016 |
Z taką 'bazą', to nawet bez kani będzie smakowało....
Pozdrawiam |
|
|
Lukasz Ciesielski |
Dodany dnia 10.12.2022 21:48
|
Właściciel strony Administrator Miejscowość: Stary Dwór Postów: 747 Data rejestracji: 05.06.2015 |
Jako że nazbierałem pierwszych Uszakow w tym roku to nie mogłem sobie odpuścić chińszczyzny z uszakami w roli głównej. Grzyby mają delikatny smak i zapach jednak ta specyficzna faktura jest niesamowita, chrząstkowatość niczym tych grzybów się nie zastąpi , no chyba że świński uszy jak w salcesonie Schab w cieście z mąki ziemniaczanej, miseczka uszaka, trochę posiekanych warzyw i sos z wody mąki ziemniaczanej, sosu sojowego, sosu ostrygowego, chili a no i jeszcze ryż jaśminowy z olejem sezamowym. Super szybkie danie jak z najlepszej chińskiej restauracji a pierwsze skrzypce grają uszaki z naszych rodzimych lasów i ta niesamowita tekstura tych grzybów. Polecam i zachęcam do zbierania. Edytowane przez Lukasz Ciesielski dnia 10.12.2022 21:55 |
|
|
km73 |
Dodany dnia 11.12.2022 11:04
|
pasjonat Miejscowość: Warszawa Postów: 1587 Data rejestracji: 10.12.2013 |
Łukasz, ja to bym się pisał na już gotowe takie danie.
Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Lukasz Ciesielski |
Dodany dnia 11.12.2022 13:01
|
Właściciel strony Administrator Miejscowość: Stary Dwór Postów: 747 Data rejestracji: 05.06.2015 |
Maniek może kiedyś się nadarzy okazja, danie jak najbardziej plenerowe więc na jakimś wyjeździe integracyjnym do ogarnięcia |
|
|
km73 |
Dodany dnia 13.12.2022 15:04
|
pasjonat Miejscowość: Warszawa Postów: 1587 Data rejestracji: 10.12.2013 |
Lukasz Ciesielski napisał(a Maniek może kiedyś się nadarzy okazja, danie jak najbardziej plenerowe więc na jakimś wyjeździe integracyjnym do ogarnięcia Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Lukasz Ciesielski |
Dodany dnia 28.01.2023 16:21
|
Właściciel strony Administrator Miejscowość: Stary Dwór Postów: 747 Data rejestracji: 05.06.2015 |
Dzisiejsze wypieki chlebek jak malowany |
|
|
Jacek Bartnik |
Dodany dnia 28.01.2023 17:06
|
pasjonat Miejscowość: Łódź Postów: 829 Data rejestracji: 22.06.2013 |
Aż zgłodniałem .Zapodaj Łukasz jakiś przepis , jeszcze nie piekłem i chętnie bym spróbował. |
|
|
Lukasz Ciesielski |
Dodany dnia 28.01.2023 20:16
|
Właściciel strony Administrator Miejscowość: Stary Dwór Postów: 747 Data rejestracji: 05.06.2015 |
Jacek przepis popularny chleb z Vermont z książki Hamelmana. https://youtu.be/IsupqPRA5oE filmik pokazuje wykonanie a w opisie odnośnik do przepisu. |
|
|
km73 |
Dodany dnia 28.01.2023 23:08
|
pasjonat Miejscowość: Warszawa Postów: 1587 Data rejestracji: 10.12.2013 |
Ło Panie! Do tego masło czosnkowe z ziołami prowalsaskimi i jest WYPAS!!! Mniam! Mniam! Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 29.01.2023 07:54
|
Tetryk III Miejscowość: Jadów Postów: 6070 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Do takiego chlebka to tylko golonka gotowana z warzywami z chrzanem . Oczywiście golonka ze specjalnego świniaka ,,kryjaka '' wychodowanego bez certyfikatu UE w krzakach pasionego pokrzywami . Pozyskana z uboju rytualnego . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
Lukasz Ciesielski |
Dodany dnia 13.04.2023 12:52
|
Właściciel strony Administrator Miejscowość: Stary Dwór Postów: 747 Data rejestracji: 05.06.2015 |
Ostatnio obiecałem Mariuszowi przepis na słoninę która wielu z was miało już okazję próbować. Akurat miałem już zapeklowaną i przyszedł czas były ja dokończyć Niemam zdjęć od początku procesu, jednak sekretem mojego przepisu jest sparzenie surowej słoniny w wodzie o temperaturze 80 stopni do momentu aż się zrobi szklista, następnie odkładam ją do przestudzenia. Po tym zabiegu nacieram ją solą z kminkiem pieprzem oraz czosnkiem robię taka pastę w moździerzu i odstawiam na kilka dni. W dniu wędzenia obtaczamy w mieszance papryk, 80% słodkiej i po 10% ostrej oraz płatki chili: Wędzenie ciepłym dymem tak by nie przekraczać 60 stopni by przyprawy nie spłynęły. Na koniec gotowa na chlebku swojskim koniecznie z dużą ilością cebuli No i zapas na zlot gotowy Edytowane przez Lukasz Ciesielski dnia 13.04.2023 12:59 |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 14.04.2023 07:42
|
Właściciel strony Tetryk I Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4725 Data rejestracji: 22.06.2013 |
Słoninka ekstra, na sam widok ślinka cieknie
Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
km73 |
Dodany dnia 14.04.2023 12:54
|
pasjonat Miejscowość: Warszawa Postów: 1587 Data rejestracji: 10.12.2013 |
Pyszne widoki. Łukasz
Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
Przejdź do forum: |